رصــدخــانــه

فرهنگی، اجتماعی، هنری و آموزشی

رصــدخــانــه

فرهنگی، اجتماعی، هنری و آموزشی

رصــدخــانــه
بایگانی
به گزارش ایسنا، از ظهر روز گذشته (یکشنبه 7 دی ماه) پیمانکار کاروان‌سرای "سعدالسلطنه" با مجوز شهرداری قزوین، اقدام به گودبرداری در زمین ضلع جنوبی این کاروان‌سرا کرد تا پارکینگ طبقاتی این کاروانسرا را احداث کند که با اقدام اداره کل میراث فرهنگی قزوین این کار تا صبح امروز متوقف شد، اما لودرها بار دیگر از صبح امروز با حکم دادستان قزوین، کار خود را آغاز کردند و لایه‌های تاریخی شهر باستانی قزوین را بیشتر از قبل تهدید می‌کنند.
«محمدعلی حضرتی‌ها» با تاکید بر ادامه‌ کار گودبرداری در این محدوده‌ تاریخی به خبرنگار ایسنا گفت: اگر زمان جنگ می‌خواستند کاری انجام دهند، این همه لودر و ماشینی که امروز برای گودبرداری در حریم سه اثر تاریخی قزوین آورده‌اند را نمی‌آوردند.
او افزود: چندین دستگاه لودر و ده‌ها کامیون که مشخص نیست چه‌قدر می‌خواهند زیرزمین پایین بروند، در حال فعالیت این محدوده هستند.
وی در پاسخ به این پرسش که مگر میراث فرهنگی قانونی برای جلوگیری از این اقدام غیرقانونی ندارد؟ چرا با آن جلوی کار را نمی‌گیرید؟ اظهار کرد: با حکم دادستانی آمدند و گفتند با قانون جلوی کار را بگیرید، ما نیز قوانین‌مان را به دادستانی ارائه کردیم؛ اما هیچ جوابی به ما ندادند.
«آرش ضیاآبادی»، معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی و گردشگری استان قزوین نیز که شب گذشته پیگیر توقف کار در این محدوده‌ تاریخی بود، به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در تماس‌هایی که از بعدازظهر تا شب گذشته با معاون دادستانی استان قزوین داشتیم، موفق شدیم کار را متوقف کنیم، اما معاون دادستانی اعلام کرد گودبرداری در این محدوده تا صبح فردا متوقف است و تا آن زمان شهردار و استاندار باید توسط میراث فرهنگی توجیه شوند که اقدام در حال انجام تجاوز به سه اثر تاریخی و تهدید تخریب شهر باستانی قزوین است.
او با تأکید بر اینکه زمینی که برای ایجاد پارکینگ طبقاتی کاروان‌سرای "سعدالسلطنه" در نظر گرفته شده، در ضلع جنوبی این کاروان‌سرا و گذر کوچه‌ برق قرار دارد، افزود: این زمین همچنین محصور شده بین سه اثر تاریخی کاروان‌سرای سعدالسلطنه در شمال، سرای وزیر در جنوب و مسجدالنبی در غرب این محدوده است، که هر سه بنا در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌اند و این اقدام درحریم آن‌ها درحال انجام است.
وی همچنین با تأکید بر اینکه شهر باستانی قزوین در بافت قدیم قرار دارد و شکی نیست که لایحه‌های تاریخی و هسته قدیمی شهر قزوین در این محدوده قرار دارد، گفت: به موازات این محدوده دولتخانه صفوی و دیگر بناهای تاریخی و بازار قزوین است، بنابراین محدوده‌ی شهر باستانی قزوین در این محدوده قراردارد.
او در ادامه با بیان اینکه مجوز ایجاد این پارکینگ طبقاتی، ششم آبان‌ماه سال 86 در کمیسیون ماده 5 گرفته شده است، اظهار کرد: در آن زمان براساس مجوز تغییر کاربری این زمین از آموزشی مسکونی به پارکینگ عمومی تایید شد که متأسفانه امضای مدیرکل میراث فرهنگی وقت قزوین (بهرام‌زاده) نیز پای آن دیده می‌شود، به همین دلیل اکنون شهرداری به این قضیه استناد می‌کند که با آن مجوز برنامه‌ریزی و هزینه‌های زیادی برای ساخت این پارکینگ طبقاتی انجام و هزینه شده است.
ضیاآبادی با بیان اینکه مشخص نیست چند طبقه می‌خواهند زیرزمین و درست جایی که لایه‌های شهر تاریخی قزوین قرار دارد، گودبرداری و ساخت‌وساز کنند، گفت: در طول چند ماه گذشته می‌خواستیم کار ژئوفیزیک و گمانه‌زنی در این محدوده انجام دهیم و پس از آن با بررسی میزان ضرورت ایجاد پارکینگ در منطقه، طرح پارکینگ این کاروانسرا را بررسی کنیم، اما نمی‌دانم چه شد که ناگهان از ظهر روز گذشته لودرها در این منطقه شروع به فعالیت کردند؟

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۱۰/۰۸
فرهنگ و هنر

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی