سازمان بهزیستی: 13 % جمعیت معتادان، بانوان هستند
به گزارش تسنیم، فرید براتیسده امشب در مراسم افتتاح مرکز اقامتی بهبود و بازتوانی ویژه بانوان در شهرستان گنبدکاووس اظهار داشت: بانوان یکی از ارکان اصلی خانواده هستند و اگر بانویی معتاد شود خانواده به هم خواهد خورد.
رئیس مرکز توسعه و پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور افزود: سیاست اصلی کشور و سازمان بهزیستی توجه به بانوان مصرفکننده موادمخدر است و از سالهای پیش ایجاد مراکز درمانی محصوص بانوان در دستور کار قرار گرفته و امروز بیش از 8 هزار مرکز و کلینیک روزانه ترک اعتیاد بانوان در کشور وجود دارد.
وی تصریح کرد: همچنین 40 مرکز در کشور ویژه زنان برای کاهش آسیبهای اجتماعی، معتادان مصرفکننده هروئینی و تزریقی و شیلته یا سرپناه زنان وجود دارد.
براتی یادآور شد: در برخی از استانها "خانه میانراهی" برای توانمندسازی بانوان بهبودیافته دایر شده که بانوان و افرادی که یا خانواده ندارند و یا خانواده پذیرای آنها نیست را نگهداری میکند.
وی تاکید کرد: برنامه آینده ما، تقویت برنامههای پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی است و اگر در مناطقی از استانهای کشور و شهرستانها نیاز به این مراکز باشد، افتتاح خواهیم کرد.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور با اشاره به فعال شدن مراکز "مادر و کودک" در کشور گفت: در تهران و برخی از استانهای کشور زنانی که دچار مشکل اعتیاد بوده و دارای فرزند نیز هستند، مراکز "مادر و کودک" فعال شده که امید داریم چنین مراکزی در استانهای دیگر نیز فعال شود.
براتی تصریح کرد: در هر مرکز از استانهای کشور، ظرفیت نگهداری بانوان بین 30 تا 45 نفر است و بیشتر از این ظرفیت کیفیت خدمات را کاهش خواهد داد.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور اظهار داشت: در آمار سالهای گذشته 9 تا 10 درصد از جمعیت معتادان کشور را بانوان تشکیل میدادند که در شیوعشناسی اخیر این میزان به 12 تا 13 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: میانگین سن شیوع مصرف در رده سنی 16 تا 29 سال بوده اما به تازگی آمارها نشان میدهد میانگین سن شیوع مصرف در خانمها پایین آمده و به 23 سال رسیده و میتوان گفت با سن آقایان برابر شده و این اهمیت برنامههای پیشگیری و درمانی را یادآوری میکند.