رصــدخــانــه

فرهنگی، اجتماعی، هنری و آموزشی

رصــدخــانــه

فرهنگی، اجتماعی، هنری و آموزشی

رصــدخــانــه
بایگانی

رتبۀ 17 ایرانیان در شاخص نیکوکاری

يكشنبه, ۲۶ فروردين ۱۳۹۷، ۱۲:۵۲ ب.ظ

«بنیاد نیکوکاری» نهادی مدنی است که از سال 1974 در انگلستان فعالیت دارد و خدمات مختلفی را در سطح بین‌المللی برای بهبود وضعیت فعالیت‌های نهادهای خیریه ارائه می‌کند. این نهاد طی 10 سال اخیر هرساله گزارشی از وضعیت فعالیت‌های نیکوکارانه در جهان ارائه می‌کند. این بنیاد براساس سه شاخص 1. کمک‌های مالی به نهادهای خیریه، 2. زمان صرف‌شده برای فعالیت‌های داوطلبانۀ سازمانی، و 3. کمک (نقدی و غیرنقدی) به افراد غریبه وضعیت کشورها و قاره‌های مختلف را ارزیابی می‌کند. برای گردآوری اطلاعات از افراد نمونه پرسیده می‌شود «طی یک ماه اخیر کدام فعالیت نیکوکارانه را انجام داده‌اند؟»

براساس گزارش‌های این بنیاد، طی سال‌های 2008 تا 2012، دو شاخص کمک‌های مالی به خیریه‌ها و فعالیت‌های داوطلبانۀ سازمانی روند کاهشی و شاخص کمک به افراد غریبه روند افزایشی داشته است. از سال 2012 تا 2015 نیز وضعیت شاخص کمک به افراد غریبه روند افزایشی داشته و دو شاخص دیگر وضعیت نسبتاً ثابتی داشته‌اند.

براساس گزارش سال 2017 که حاوی اطلاعات گردآوری‌شدۀ 139 کشور در سال 2016 است، میانگین شاخص نیکوکاری نسبت به سال قبل از آن کاهش یافته و تعداد افراد کمک‌کننده در جهان نیز کمترین میزان طی 3 سال اخیر بوده است. تنها قارۀ آفریقا در زمینۀ هر سه شاخص روندی افزایشی را تجربه کرده است. براساس این گزارش نسبت معناداری بین سطح ثروتمندی کشورها و میزان رفتارهای نیکوکارانه وجود ندارد و از بین 20 کشور ثروتمند جهان تنها 6 کشور در فهرست 20 کشور اول به‌لحاظ شاخص نیکوکاری حضور دارند. 

در سال 2016، کشور میانمار در صدر قرار گرفته و کشورهای اندونزی، کنیا، نیوزلند، آمریکا، استرالیا، کانادا، ایرلند، امارات، هلند، و انگلستان در رتبه‌های بعدی قرار دارند. 

براساس این گزارش در جهان به‌طور میانگین، در شاخص کمک به افراد غریبه، مردان بیش از زنان، و افراد زیر 50 سال بیش از افراد بالای 50 سال فعال بوده‌اند. در شاخص کمک به نهادهای خیریه، افراد بالای 30 سال بیش از افراد زیر 30 سال فعال بوده‌اند، و مردان و زنان مشارکت یکسانی در این زمینه داشته‌اند. در شاخص فعالیت‌های داوطلبانۀ سازمانی نیز افراد زیر 50 سال فعال‌تر بوده‌اند و مردان نیز نسبت به زنان مشارکت بیشتری داشته‌اند. 

در سال 2016 ایران در رتبۀ 17، و در منطقۀ خاورمیانه و شمال آفریقا، بعد از امارات (رتبۀ 9 فهرست) در جایگاه دوم قرار دارد. رتبۀ ایران در شاخص‌های سه‌گانۀ کمک‌های مالی به نهادهای خیریه، فعالیت‌های داوطلبانۀ سازمانی، و کمک به افراد غریبه به‌ترتیب 23، 40، و 27 بوده است.  

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۷/۰۱/۲۶
فرهنگ و هنر

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی