رصــدخــانــه

فرهنگی، اجتماعی، هنری و آموزشی

رصــدخــانــه

فرهنگی، اجتماعی، هنری و آموزشی

رصــدخــانــه
بایگانی

سوغاتی های استان گلستان

شنبه, ۶ دی ۱۳۹۹، ۰۱:۴۵ ب.ظ

مهمترین صنایع دستی و سوغات های استان گلستان

استان گلستان به جهت دارا بودن چشم انداز های کم نظیر، مناظر رویایی و نیز پیشینه ی تاریخی اش دارای جاذبه های طبیعی و تاریخی بسیار است. بدین جهت این استان همواره میزبان گردشگران داخلی و خارجی بسیاری می باشد. در کنار این جاذبه ها، وجود تنوع قومی در این استان منجر شده تا صنایع دستی و سوغات های خاص و منحصر به فردی در این منطقه شکل گرفته و مقبول واقع شود. همچنین پیشینه ی هفت هزار ساله این استان سبب گشته تا علاوه بر گردشگران، نظر پژوهشگران و نظریه پردازان رشته های مختلف نیز به این استان معطوف گردد، و اینگونه صنایع دستی و سوغات های استان نه در سطح کشور بلکه در سطح بین المللی نیز مطرح گردد.

از جمله سوغات ها و صنایع دستی این استان می توان به نان ها و شیرینی های مختلف نظیر نان پادرازی، نان خرما، جز حلوا اشاره کرد.

 

• معرفی مهمترین سوغات های استان گلستان

حلوای آوماج

حلوای آوماج

حلوای آوماج را مختص استان گلستان می دانند، به طوری که طرز تهیه ی خاص و منحصر به فرد آن در هیچ جای دیگر شناخته شده نمی باشد. این حلوا که نوعی شیرینی نیز محسوب می شود، در ایام نوروز تهیه می شده است، اما امروزه در بسیاری از شیرینی فروشی های این استان مشاهده می شود. استفاده از شیره انگور و عسل در پخت این حلوا، منجر شده تا آن طعم متفاوت و بی نظیری داشته باشد. فرم لوزی این حلوا که با پودر پسته و بادام تزئین می شود، مورد استقبال بسیاری از گردشگران واقع شده است.

 

نان پادرازی

نان پادرازی

شیرینی یا نان پادرازی که یک شیرینی ساده استر آبادی محسوب می شود، در فهرست آثار ملی کشور، تحت عنوان میراث فرهنگی به ثبت رسیده است. این نوع شیرینی که پخت آن در آستانه ی سال نو صورت می گیرد، دارای شیرینی کمی بوده و در دو نوع خشک و روغنی پخته می شود. نوع خشک آن در عزاداری ها و مراسم های مذهبی در کنار حلوا و خرما مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین نوع روغنی آن نیز جهت پذیرایی میهمان ها د رکنار چای مصرف می گردد. روغن، آرد، گلاب و سیاه دانه از جمله موادی هستند که در تهیه نان پادرازی به کار می روند، و از آنجا که در ترکیب این نوع نان، شکر به کار نمی رود می تواند برای افراد مبتلا به دیابت کم خطر تر باشد.

 

سرغبیلی  

سرغبیلی

سرغبیلی از شیرینی های پر طرفدار استان گلستان و نیز گرگان به شمار می آید. برای تهیه ی خمیر شیرینی سرغبیلی، از شیر یا ماست استفاده می شود. در واقع آرد، مایه خمیر، پودر قند، شیر و شکر مواد تشکیل دهنده ی سرغبیلی به شمار می آیند. جهت پخت این شیرینی، پس از ورآمدن خمیر آن را به شکل گلوله هایی کوچک در آورده و در روغن سرخ می کنند. سپس روغن های جذب شده گرفته می شود و روی آن نیز با خاک قند تزئین می گردد.

 

جز حلوا

جز حلوا

جز حلوا از حلواهای بسیار سنتی منطقه گلستان به شمار می آید، و پخت آن در شهر هایی نظیر کردکوی مرسوم می باشد. در پخت این نوع حلوا که به حلوای گردویی نیز معروف است، از آرد استفاده نمی شود و در آن از مغز گردو و برنج استفاده می شود. پخت حلوا گردویی بسیار مشکل است و معمولا در مراسم های شب نشینی و یا حتی عزاداری مورد استفاده قرار می گیرد.

 

 خاویار

 خاویار

خاویار تخم گونه ای از ماهیان، تحت عنوان ماهی خاویاری می باشد. تخم خاویار به رنگ های طلایی، سرخ و سیاه موجود می باشد، که رنگ سیاه با ارزش ترین نوع آن به شمار می آید. دریای کاسپی بزرگ ترین منبع ماهیان خاویاری جهان محسوب می شود. سواحل ترکمن نیز مهمترین محل صید ماهیان خاویاری می باشد. صید این نوع ماهی ها از نیمه شهریور هر سال آغاز می شود و تا نیمه ی خرداد سال بعد ادامه می یابد. در طی سال های اخیر، با نظارت شیلات استان گلستان، در برخی شهر های آن فروشگاه هایی برای عرضه ی خاویار راه اندازی گردیده است. گردشگران می توانند با مراجعه به این فروشگاه ها علاوه بر خاویار، سایر محصولات دریایی نظیر میگو، ماهی های متنوع همچون ماهی سفید، ماهی آزاد، ماهی کپور، ماهی کفال و .... را خریداری نمایند.
 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۱۰/۰۶
فرهنگ و هنر

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی